CHŘIBŠTÍ VČELAŘI
včelařský klub v přírodním parku Chřiby

ZO ČSV klub kroužek novinky fotogalerie videogalerie produkty kontakty

na co nesmí včelař v říjnu zapomenout
(zdroj - časopis Včelařství)

  • v období od 10. října zajistit komisionální provedení podzimního ošetření včelstev proti varroáze fumigací, popř. aerosolem, dle nařízení místně příslušné krajské veterinární správy a technických pokynů základní organizace Českého svazu včelařů

    svátek slaví - jména ČR Brigita



    autor webu - Miroslav Smatana - © 2011
    mob. 777 103 005, email: msmat@email.cz



  • nastavte si tyto stránky jako vaše domovské

    NABÍDKA MEDU Z PRODUKCE ČLENŮ VK
    NAŠE PŘÁNÍ - BÝT OBLÍBENÝMI VČELAŘI

    Chceme být víc než jen přítel váš - a věříme, že zde právě vy naleznete svého oblíbeného včelaře.
    Stačí popsat pouze svá přání na požadovaný med a odeslat třeba i nezávaznou poptávku:

    chutná vám více med květový (nektarový) medovicový (lesní) na druhu medu nezáleží
    dle stavu krystalizace tekutý (rozehřátý) pastový (krémový) stačí aby nebyl zcela tuhý *)
    váš včelař požadované množství kg

    Aktuální cena medu se zvykne přirovnávat k ceně másla. Váš včelař vám však rád sdělí svou nabídku, proto se můžete obrátit přímo na vybraného včelaře telefonicky nebo emailem; a to v sekci kontakty.
    Nebo, aby se vám váš včelař mohl věnovat, sami mu prozraďte své kontakty na sebe:
    jméno a příjmení e_mail mobil

    Kontakt a přesná adresa vašeho oblíbeného včelaře vám bude zaslána také v automatické emailové odpovědi na vaší poptávku. Oslovený včelař se vám ozve s informací o dostupnosti medu, případně s váma upřesní poptávku a způsob dodání.



    *) to že každý včelí med krystalizuje je pouze známka kvality. Jedná se o včelí produkt bez nežádoucího tepelného nebo chemického zpracování. Pastový med vzniká mechanickou úpravou, kdy se mícháním rozbijí vznikající krystalky a med si pak již trvale zachovává svou pastovou (krémovou) podobu beze ztráty jakýchkoliv výživných hodnot. Chřibští včelaři nedoporučují, byť šetrné, opakované rozehřívání medu pro získání líbivé tekuté konzistence.